Cateva cuvinte
despre ferma noastra
Despre noi
Mai bine de 60% dintre consumatorii de produse ecologice din lume sunt convinși de faptul că acestea au un mai mare beneficiu asupra sănătății, legumele fiind astfel cele mai cumpărate produse din categoria produselor ecologice
De ce noi?
Bine ați venit la ferma organică SC RORA AGRI TRADE SRL. Cu mândrie, aducem cele mai bune produse ecologice pe piețele din toată țara; ne dezvoltăm cu entuziasmul pe care îl câștigăm de la clienții noștri și acesta este cel care ne determină să cultivăm, să producem și să livrăm cele mai sănătoase produselor certificate ecologic.


We deliver fresh products
Afacerea a început convinși fiind de faptul că cultivarea produselor ecologice este alegerea cea mai sănătoasă și mai înțeleaptă pe termen lung. Am decis să livrăm sănătate și gust care sunt în concordanță cu natura și în armonie cu mediul.
BIO înseamnă fără pesticide, fără aditivi sintetici, hormoni sau organisme modificate genetic. Un astfel de produs necesită să îndeplinească anumite standarde de calitate stricte și are nevoie să fie certificate.
Ferma noastră este poziționată în Com.Dumbrava, Jud.Prahova la cca.60km de București.

Cultivăm Ecologic
Ce am realizat
În anul 2017, SC RORA AGRI TRADE SRL a accesat fonduri europene în valoare de 2.2 mililoane euro pentru înființarea unei ferme de legume ecologică. Ferma se întinde pe o suprafata de 40.000mp și cuprinde 1260mp depozit, 1250mp seră încălzită, 15 solarii a câte 500mp fiecare și 13.000mp cultură în câmp. În cadrul depozitului avem inclusă o zonă de sortare/ambalare, zonă de depozitare cu instalație de frig și o secție de uscare formată din 2 uscătoare de 300 și 150kg/sarja. Deținem și o autoutilitară de transport frigorific de 3.5 tone.


Legume de calitate, cultivate ecologic
În anul 2019, după 3 ani de monitorizare, am primit atestarea de la societatea Ecocert privind certificarea terenului ca fiind ecologic. În momentul de față dispunem de 15 solarii a câte 500mp cultivate astfel:
- 9 solarii tomate cherry și siriana 22
- 1 solar ardei gras
- 5 solarii castraveți
De asemenea , avem cultivate cca. 6500mp dovlecei și 6500mp varză. La acest moment capacitatea de producție este de cca.200kg/zi de dovlecei și cca.500 kg/zi castraveți cornichon.
Viziunea și Misiunea noastră
Credem cu adevărat „Tu ești ceea ce mănânci”. Având în vedere acest lucru, producem cele mai bune alimente organice și naturale. De asemenea, credem că nu ar trebui să lăsăm moștenire o planetă care copleșește lumea zi de zi. .
-
Credem în:
- Redescoperirea înțelepciunii tradiționale;
- Gestionarea sensibilă a terenurilor;
- Standarde precise de procesare și producție;
- Sustenabilitate pentru pământul nostru și planeta noastră;
- Producerea de produse naturale și organice de cea mai înaltă calitate.


Produse proaspete si sanatoase
Vrem să coexistăm cu pământul nostru, de aceea nu folosim: pesticide, hormoni, aditivi, fără modificări genetice. Asta înseamnă că mâncarea ta va nu va fi produsă prin iradiere și nefolosind solvenți industriali sau aditivi alimentari sintetici.
Credem din toată inima în administrarea activă a mediului, astfel încât planeta să continue să înflorească pentru generațiile viitoare. Lucrul în armonie cu natura, îngrijirea solului, apei și aerului și dezvoltarea instrumentelor și resurselor pentru cultivarea alimentelor hrănitoare oriunde strălucește soarele - poate duce la un viitor mai sănătos, mai fericit și mai durabil pentru noi toți. Vrem să vedem un viitor sustenabil în care copiii și nepoții noștri vor trăi într-o lume care prețuiește creativitatea umană, diversitatea și alegerea individuală.
10 Curiozități despre alimentele organice
Credem cu adevărat „Tu ești ceea ce mănânci”. Având în vedere acest lucru, producem cele mai bune alimente organice și naturale. De asemenea, credem că nu ar trebui să lăsăm moștenire o planetă care copleșește lumea zi de zi. .
- 1. Alimentele organice sunt alimente care au fost cultivate sau prelucrate fără pesticide sintetice, îngrășăminte chimice, iradiere, solvenți industriali sau aditivi alimentari chimici.;
- Gestionarea sensibilă a terenurilor;
- 2. Alimentele organice sunt de obicei mai scumpe decât alimentele convenționale, uneori cu 50% mai mari decât aceleași alimente cultivate convențional.;
- 3. Deși este posibil să nu existe o diferență semnificativă din punct de vedere nutrițional între alimentele organice și cele convenționale, reziduurile de pesticide detectabile au fost găsite în doar 7% din probele de produse organice, comparativ cu 38% din probele de produse convenționale.
- 4. Cercetările arată că oamenii pot cumpăra alimente organice pe baza efectelor psihologice, cum ar fi „efectul halo”. Cu alte cuvinte, eticheta „organic” poate schimba percepția gustului, caloriilor și valorii, indiferent dacă alimentele sunt sau nu organice.
- 5. Studiile au arătat că nivelurile de pesticide din urina copiilor erau semnificativ mai mici dacă consumau diete organice
- 6. Trei studii din 2011 au arătat că femeile însărcinate expuse la cantități mai mari de pesticide organofosfat, care sunt utilizate în agricultura convențională, au ajuns să aibă copii cu un coeficient intelectual mai scăzut decât cei ai colegilor lor.
- 7. În timp ce spălarea fructelor și legumelor reduce reziduurile de pesticide, unele pesticide sunt absorbite intern în plantă și nu pot fi spălate. Altele sunt formulate pentru a se lega de suprafața culturii și nu se spală ușor. Decojirea reduce expunerea, dar substanțele nutritive valoroase se pierd odată cu coaja.
- 8. Într-un studiu, 10 pesticide au fost găsite pe spanacul convențional și 9 au fost găsite pe țelină. Ardeiul gras a fost cel mai mult, cu 39 de pesticide în ansamblu.
- 9. Alimentele organice tind să aibă niveluri mai ridicate de agenți patogeni decât cele cultivate convențional, deoarece se folosește îngrășământ natural pentru a le fertiliza. De exemplu, E. coli a fost găsită în 10% din produsele din fermele ecologice, dar în doar 2% din fermele convenționale.
- 10. Un măr cultivat în mod convențional poate fi pulverizat de până la 16 ori cu peste 30 de substanțe chimice diferite.


Informatii utile
Ce înseamnă aliment ecologic? Hrana ecologică este hrana produsă prin metode care respectă standardele agriculturii ecologice. Standardele variază la nivel mondial, dar agricultura ecologică în general prezintă practici care se străduiesc să recicleze resursele și să promoveze echilibrul ecologic. Organizațiile care reglementează produsele organice pot restricționa utilizarea anumitor pesticide și îngrășăminte în agricultură.
În general, alimentele organice nu sunt, de obicei, procesate folosind iradiere, solvenți industriali sau aditivi alimentari sintetici. În prezent, Uniunea Europeană, Statele Unite, Canada, Mexic, Japonia și multe alte țări solicită producătorilor să obțină o certificare specială pentru a comercializa alimente ca organice în interiorul granițelor lor. În contextul acestor reglementări, alimentele ecologice sunt produse într-un mod care respectă standardele organice stabilite de organizațiile regionale, guvernele naționale și organizațiile internaționale. Deși produsele din grădinile de bucătărie pot fi organice, vânzarea alimentelor cu etichetă organică este reglementată de autoritățile guvernamentale pentru siguranța alimentelor, cum ar fi Departamentul Agriculturii din SUA (USDA) sau Comisia Europeană (CE).
Mâncarea este cel mai bun medicament al tău. Multe dintre bolile de astăzi pot corelate cu obiceiurile alimentare necorespunzătoare, alimentele sărace în nutrienți și substanțele chimice din ceea ce mâncăm. Oamenii de știință au dovedit în multe studii că alimente organice au o calitate nutrițională mult superioară alimentelor convenționale. Având în vedere toate acestea, alegerea este clară: alege organic, ecologic.
De ce să alegi legumele ecologice?
Legumele ecologice sunt alimente care au fost obținute fără utilizarea substanțelor chimice precum pesticide sau ierbicide, fără adaosuri de substanțe sintetice la procesarea lor, nemodificate genetic și care nu au fost expuse iradierii.
Beneficiile sunt deopotrivă pentru sănătatea consumatorului dar și pentru mediul înconjurător, care nu are de suferit în urma proceselor tehnologice. Produsele ecologice sunt naturale și nu conțin E-uri, de aceea consumul alimentelor organice poate preveni boli grave precum cancerul sau boli cardiovasculare. Legumele ecologice conțin cu 40% mai mulți antioxidanți decât cele convenționale. Folosirea de îngrășăminte naturale și nu chimice, pe bază de azot, face ca legumele ecologice să conțină cantități mult mai mici de nitrați, substanțe cunoscute cu potențial cancerigen. Alimentele ecologice au cu minim 50% mai multe vitamine, minerale, enzime și fitoelemente.
Deocamdată produsele ecologice își găsesc cu greu loc pe masa românului, dar o dată cu educarea populației, cu creșterea nivelului de trai și cu susținerea producătorilor români, ponderea acestora va crește.

Adresa
Dumbrava
Nr. 456A
Prahova
Luni — Vineri: 8AM — 4PM